Sa nu plangem si sa asteptam sezonul al IV-lea din Jurnalele Vampirilor

Astazi am terminat de vizionat ultimul sezon din serialul "Jurnalele Vampirilor". Asa cum stiti, acesta are la baza seria de carti cu acelasi nume scrisa de L. J. Smith, insa povestea este cu totul alta.

Nu o sa ma apuc sa va povestesc actiunea serialului, pentru ca bineinteles o stiti, insa in aceasta postare o sa va spun parerea mea despre acest serial.

Sezonul intai mi s-a parut cel mai bun si reusit din toate punctele de vedere. Actiunea era simpla, iar viata protagonistilor deloc incurcata si amalgamata. Mi-a placut la nebunie si chiar eram dornica sa vad continuarea si pe Katherine in actiune. Ba chiar am crezut ca al doilea sezon ii va fi destinat in totalitate. Stefan era vampirul bun si nobil, in timp ce Damon era opusul sau. Elena avea o familie, o cea mai buna prietena, o rivala la scoala ba chiar si un profesor interesant de istorie. Poveste care in mare respecta cartea si de care chiar am fost fascinata.

Dar din sezonul al doilea lucrurile s-au schimbat radical. De ce Jena trebuia sa moara, Jeremy sa nu fie fratele Elenei, ci verisorul, Bonnie o vrajitoare care se simte folosita de cei supernaturali, iar Elena sa se complice atat? Recunosc ca nu mai retin exact actiunea sezonului al doilea, pentru ca nu m-a impresionat foarte mult si nu l-am revazut, insa stiu ca din acest sezon lucrurile au luat-o razna si am inceput sa ma plictisesc, motiv pentru care ma uitam la el doar cand imi aminteam.

Iar gradul meu de plictiseala a crescut considerabil in sezonul al treilea, cand toata actiunea s-a invartit in jurul Originalilor si modului imposibil de a-i ucide. Acum sufletele se transfera dintr-un corp in altul, viata nu mai e ceeace pare, iar vrajitoarele sunt nemuritoare si mor de la o tepusa? Pe bune nu am inteles mai nimic din acest sezon. Prea multe ite incalcite, prea multe morti si mult prea multa dorinta de putere. Nu am putea lua o pauza de la goana pentru putere din Mystic Falls?

Acum ca Elena este aproape un vampir in ultimul episod, sunt curioasa ce ne va rezerva al patrulea sezon la care nu stiu daca o sa ma uit de placere sau curiozitate. Insa chiar as vrea sa vad cat de complicate sunt vietile personajelor pe care le iubim (niciodata nu am negat ca sunt fanul lui Paul Wesley, am chiar si un afis cu el in camera) pentru ca in comparatie cu ele, eu ma simt chiar perfecta :))

Oricum pana pe 12 Octombrie, cand episodul 1 din sezonul al IV-lea va fi lansat pe vplay, o sa imi fac diverse scenarii. Voi nu?

P.S. Scuze pentru titlul postarii, nu este chiar atat de original si este ceva cam lung, dar asta e tot ce mi-a venit acum in cap.