Recenzie: Daca ti-as spune ca te iubesc, ar trebui sa te omor (Fetele Gallagher #1)

coperta-fetele-gallagher-1.jpg

Daca va asteptati la o poveste plina de misiuni de spionaj pe teritoriu inamic, atunci incercati alta carte, pentru ca aceasta e romance, nu de aventuri.

Da, fetele de la Colegiul Gallagher sunt antrenate sa devina spioane, insa ele sunt, pana la urma, adolescente. Si Cammie, fiica directoarei, se indragosteste de un baiat normal si incepe cea mai complexa operatiune sub acoperire: trebuie sa se dea drept o fata obisnuita.

E evident ca e prima carte dintr-o serie pentru ca la sfarsit, ai mai multe intrebari decat raspunsuri, asa ca eu una abia astept volumul 2. De asemenea, e fascinant cat de veridic e scrisa. Cartea e povestita la persoana I, naratoare fiind Cammie si mi se pare extrem de normal ca o data ce se indragosteste, cam tot ce povesteste sa se invarta in jurul lui Josh si al incercarilor ei sa afle cat mai multe despre el. Si e interesant ca tot ce ni se povesteste despre orele lor devine pretext pentru ca eroina si prietenele ei sa aplice tehnica pe Josh.

Spre exemplu mi s-a parut incredibil de amuzant cand au invatat despre scotocirea prin gunoiul cuiva pentru a afla mai multe despre el si, cateva zile mai tarziu, in camera lor zacea imprastiat gunoiul lui Josh. Intreaga carte e scrisa cu mult umor pentru ca toate aceste situatii iesite din comun evidentiaza cat de inadaptata e Cammie (si toate celelalte spioane) la viata "normala", pentru ca niciuna nu vede nimic gresit sau neobisnuit in a scotoci prin gunoiul presupusului viitor boyfriend.

Si exact despre asta e vorba in carte: despre o fata antrenata pentru orice situatie, insa complet nepregatita pentru viata reala, normala, obisnuita. Norocul ei e noua colega, care desi pare o scorpie, ii ajunge in curand una dintre cele mai bune prietene si singura care o poate ajuta sa descifreze "limbajul" normalitatii si tot noroc e si noul profesor de Operatiuni sub acoperire, care o invata cum sa "imbrace" o noua identitate si s-o faca bine. Si Cammie se descurca perfect pana cand cele doua identitati se ciocnesc. Care dintre cele doua "Cammie" va alege eroina sa devina si cum o sa se impace lumea cu decizia ei ramane sa aflati citind cartea pe care o gasiti la chioscuri impreuna cu revista Bravo Girl.