Lecturi la paturica (I'm back!)

Pe plajele plaiului mioritic poti auzi diverse refrene care, fara sa vrei, ti se strecoara in memorie si acolo raman. Nu, nu va imaginati ca ma refer la vreo melodie "catchy" cu 5 cuvinte repetate obsesiv, 2 fiind onomatopee, de obicei difuzoarele sunt prea departe ca sa auzi muzica, fie ea si buna. "Versurile" care se aud sunt: Porumbelul cu sarica/ti-l aduc la paturica, Gogosica infuriata/simpla sau cu ciocolata, ocazionalul Cea mai frumoasa amintire de la mare/e o plimbare (asta cand nu sunt valuri, si se refera la plimbarele cu vaporasul), mai rarul Nu dati banii pe prostii/luati banane la copii si desigur, nelipsitele versuri albe Namolu', coliere, stelute de mare aveeeem sau Asta seara, uimitorii si senzationalii X, Y si Z intr-un spectacol de neuitat!

Eu personal, in perioada superba pe care am petrecut-o la mare, am simtit lipsa "poezelei" pe care o iubeam (dar de care n-am profitat niciodata) cand eram eu ceva mai mica si aparatele foto personale ceva mai rare. Va mai amintiti Faceti poza cu maimuta?

Fie ca da, fie ca nu, introducerea are rolul de a ilustra mediul in care m-am prajit la soare in ultimele saptamani. Am revenit frumos bronzata si cu ceva carti mutate de la categoria spre citire la lecturate pe fundal "muzical".

Asadar, in loc de porumb, la "paturica" aveam de gand sa ma bucur de cartile pe care le-am enumerat inainte sa plec, aici. Ideea principala era sa fie lecturi usoare, de vara. Cartile din bagajul meu s-au decis totusi sa-mi dejoace planurile, dar pentru ca am multe de spus despre fiecare, pe parcursul urmatoarelor zile o sa scriu recenzii individuale ale cartilor mentionate in postarea mea de dinainte sa plec, plus un mic bonus (Nu vreau sa creez suspans, e vorba despre Vei fi acolo? a lui Guillaume Musso).

Pana atunci insa, e cazul sa ajung "la zi" cu tot ce am ratat prin absenta mea de pe net.