Drood de Dan Simmons

Anul acesta se implinesc 200 de ani de la nasterea faimosului autor Charles Dikens, iar editura Nemira a ales sa marcheze momentul lansand cartea Drood a lui Dan Simmons, deoarece povestea relatata in roman il are in centru chiar pe Dickens.

Descriere: "Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul "Misterul lui Edwin Drood". Povestea începe în anul 1865. Autorul "Marilor speranţe" scapă cu viaţă dintr-un accident feroviar şi întâlneşte un personaj misterios, care ar fi călătorit într-un sicriu.

Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului.

În egală măsură thriller psihologic, roman de suspans, roman de aventură şi mostră de literatură intertextuală, cartea lui Dan Simmons este o reuşită în care se împletesc istoria şi ficţiunea. Misterele trecutului, trecutul cărţilor şi trecutul oamenilor se înfăţişează ca un tablou ce aşteaptă să fie desluşit şi admirat." - Sursa

Personal, de Dan Simmons am citit doar Ilion si va pot spune ca stilul lui vă va face sa uitati de realitatea inconjuratoare si sa simtiti ca faceti parte din poveste inca de la primele pagini. De asemenea, doar pe baza descrierii, romanul pare sa fie o poveste intunecata, asadar sunt sigura ca voi, cititorii acestui blog, veti iubi povestea!