The Windup Girl, in aceasta toamna la Nemira

The-Windup-girl.jpg

“Povestea romanului are loc în secolul al douăzeci şi treilea în Thailanda. După ce încălzirea globală a perturbat Pământul prin mărirea volumul de apă, iar zăcămintele de cărbuni au fost epuizate, biotehnologia este dominantă.

Mega-corporaţiile controlează producţia de hrană şi folosesc bioterorismul, armatele private sau asasinii economici pentru a crea pieţe pentru produsele lor. Frecvent, au loc catastrofe, oamenii murind din cauza modificărilor genetice făcute hranei.

Anderson Lake lucrează pentru corporaţia AgriGen. Rolul său este de a verifica pieţele din Bangkok în căutarea hranei despre care se crede că a dispărut. Acolo, o întâlneşte pe Emiko, the Windup Girl, o creatură ciudată, dar minunată. Este unul dintre “oamenii noi”, dar nu este într-adevăr un om, ci o fiinţă robotizată, programată pentru a satisface dorinţele unui om de afaceri şi care acum a fost abandonată pe străzile din Bangkok.

The Windup Girl a câştigat premiile Hugo, Nebula, Compton Crook, Locus şi John W. Campbell Memorial. Revista americană Time a inclus romanul în topul său de 10 cele mai bune cărţi din anul 2009, iar Reference and User Services Association a numit-o cea mai bună carte science fiction a anului 2010." - Sursa

Asadar, avem ceva ce sa asteptam cu nerabdare la toamna, mai ales ca ideea de "oameni noi" m-a facut sa-mi doresc deja cartea, ca sa aflu viziunea autorului asupra viitorului omenirii!