Recenzie: Fior de Maggie Stiefvater

coperta-fior.jpg

Totul incepe cu o iarna grea, un copil lasat in leagan si o haita infometata. Doar ca haita nu e alcatuita din lupi, ci din varcolaci. Mustrat de constiinta, unul dintre ei salveaza copilul. Asa incepe o legatura unica intre Grace si lupi, in special lupul ei cu ochi galbeni, ochi pe care si-i aminteste inca de cand a fost rapita si salvata.

Insa lupii ei sunt in pericol deoarece se crede ca au omorat un tanar din oras. Grace descopera la usa ei un tanar impuscat, un tanar cu ochii galbeni pe care ii cunoaste atat de bine. Asa incepe o perioada incredibil de frumoasa a vietii ei, cand ajunge sa-l cunoasca pe Sam, traind impreuna o poveste de dragoste mai presus de orice.

Dar nu Luna e cea care ii schimba pe baieti in varcolaci, ci frigul. Si e ultima vara a lui Sam, ultima perioada in care mai poate fi om. Acum, ca a simtit cum e sa fie cu Grace ca om, e sigur ca nu vrea sa mai fie lup, nu fara ea.

Si atunci?

O carte superba, pe care sunt mai mult decat incantata ca am primit-o de Craciun. Te captiveaza si nu te lasa sa-i dai drumul. Povestita atat din punctul de vedere al lui Grace, cat si al lui Sam, te ajuta sa intelegi ce se petrece in sufletele amandurora. Plina de intorsaturi neasteptate de situatie, plina de personaje extrem de vii... Pur si simplu superba. V-o recomand cu caldura tuturor.

 
Ghanda.png