Jocurile Foamei de Suzanne Collins, Recenzie

Intr-o lume care s-a creat peste ramasitele prezentului nostru, numai cel mai puternic si inteligent poate supravietui. Asemenea celebrului reality-show, Survivour, difuzat pe AXN, Jocurile Foamei pune 24 de tineri sa supravietuiasca pe un platou plin de capcane, cu o singura diferenta, castiga cel care ramane in viata.

Katniss Everdeen este o tanara pe care destinul o arunca intr-un vartej al vietii din care nu poate iesi decat daca ucide sau cel putin daca reuseste sa-i minta pe toti, inclusiv pe ea insasi.

America de Nord nu mai exista, iar acum este inlocuita de statul Panem alcatuit din 13 Districte, acum 12. Pentru ca locuitorii Districtelor sa nu se impotriveasca Capitoliului sau “celor care fac legea” a fost inventat un joc sangeros si mortal, pentru ca toata lumea sa stie ca este la mila lui – Jocurile Foamei.

Jocul a inceput, iar Katniss se vede nevoita sa intre in el pentru a-si salva sora, dar cine o va salva pe ea? Ea si inca un tribut al Districtului 12, “baiatul cu painea” Peeta Mellaek sunt prinsi intr-o arena, unde numai cel mai puternic supravietuieste. Dar ce se intampla cand regulile sunt sfidate si in loc de un invingatori sunt doi? Dar cel mai grav este ca minciuna in care ea si Peeta sunt prinsi, devine o realitate pe care Katniss o realizeaza tarziu, iar adevarul e ca nimeni nu stie unde se termina jocul si unde incepe realitatea.

Dragostea este inselatoare, dar mult mai inselatoare este dorinta de a supravietui si a incerca sa-ti pastrezi tovarsul in viata. O faci pentru a forma un cuplu, sau pentru a supravietui?